Prezydent Wadim Tyszkiewicz wziął udział w otwarciu pracowni gastronomicznych w nowosolskim Spożywczaku – od dziś szkoła ta posiada kuchnię na poziomie kilkugwiazdkowych hoteli z profesjonalnymi stanowiskami do gotowania. Kuchnia na miarę XXI w.

, połączona z zapleczem technicznym, szatnią, barem i jadalnią pozwalają realizować wszystkie projekty z zakresu przygotowania potraw i organizacji usług gastronomicznych!

Szkoła podpisała także umowę partnerską z firmą AB FOODS z nowosolskiej strefy. Pod okiem fachowców oraz profesjonalnych kucharzy, uczniowie szkoły będą mogli się uczyć na praktykach, które będą się odbywały w firmie. Ucząc się i praktykując na nowoczesnym sprzęcie, który coraz częściej można spotkać w restauracjach, czy hotelach, uczniowie będą dobrze przygotowani do przyszłej pracy – mówi starostwa Powiatu Nowosolskiego, Waldemar Wrześniak.

 

Zobacz także

Konsultacje społeczne w spr uchwały krajobrazowej

Prezydent Miasta Nowej Soli zaprasza mieszkańców, przedsiębiorców i inne podmioty, do wnoszenia uwag i opinii do projektu uchwały w sprawie zasad i warunków sytuowania obiektów małej architektury, tablic reklamowych i urządzeń reklamowych oraz ogrodzeń, ich gabarytów, standardów jakościowych oraz rodzajów materiałów budowlanych, z jakich mogą być wykonane.

Więcej…

Miejskie obchody Dnia Edukacji Narodowej

W Muzeum Miejskim odbyła się uroczystość z okazji Dnia Edukacji Narodowej, podczas której prezydent Wadim Tyszkiewicz nagrodził część dyrektorów i nauczycieli miejskich placówek.

Więcej…

Jubileusze pracy

Prezydent Nowej Soli Wadim Tyszkiewicz i wiceprezydent Jacek Milewski, spotkali się z pracownikami Urzędu Miejskiego oraz jednostek podległych, którzy obchodzą jubileusze pracy.

Więcej…