Prezydent Wadim Tyszkiewicz wziął udział w otwarciu pracowni gastronomicznych w nowosolskim Spożywczaku – od dziś szkoła ta posiada kuchnię na poziomie kilkugwiazdkowych hoteli z profesjonalnymi stanowiskami do gotowania. Kuchnia na miarę XXI w.

, połączona z zapleczem technicznym, szatnią, barem i jadalnią pozwalają realizować wszystkie projekty z zakresu przygotowania potraw i organizacji usług gastronomicznych!

Szkoła podpisała także umowę partnerską z firmą AB FOODS z nowosolskiej strefy. Pod okiem fachowców oraz profesjonalnych kucharzy, uczniowie szkoły będą mogli się uczyć na praktykach, które będą się odbywały w firmie. Ucząc się i praktykując na nowoczesnym sprzęcie, który coraz częściej można spotkać w restauracjach, czy hotelach, uczniowie będą dobrze przygotowani do przyszłej pracy – mówi starostwa Powiatu Nowosolskiego, Waldemar Wrześniak.

 

Zobacz także

99 rocznica zakończenia Powstania Wielkopolskiego

W piątkowe południe przed pomnikiem Bohaterom Walk o Polskę odbyły się uroczystości 99 rocznicy zakończenia Powstania Wielkopolskiego.

Więcej…

Rekrutacja dzieci do miejskich przedszkoli publicznych

1 marca rozpoczynają się zapisy dzieci do nowosolskich publicznych przedszkoli. O miejsca w przedszkolu mogą starać się rodzice dzieci 3-,4-,5- i 6-letnich. 

Więcej…

Rocznica Powstania Wielkopolskiego

Prezydent Miasta Wadim Tyszkiewicz oraz przewodniczący Rady Miejskiej Piotr Szyszko serdecznie zapraszają do wzięcia udziału w uroczystości obchodów 99 rocznicy zakończenia Powstania Wielkopolskiego, która odbędzie się 16 lutego br. (piątek) o godz. 12.00 przy Pomniku Bohaterom Walk o Polskę w Nowej Soli.

Więcej…