Prezydent Wadim Tyszkiewicz wziął udział w otwarciu pracowni gastronomicznych w nowosolskim Spożywczaku – od dziś szkoła ta posiada kuchnię na poziomie kilkugwiazdkowych hoteli z profesjonalnymi stanowiskami do gotowania. Kuchnia na miarę XXI w.

, połączona z zapleczem technicznym, szatnią, barem i jadalnią pozwalają realizować wszystkie projekty z zakresu przygotowania potraw i organizacji usług gastronomicznych!

Szkoła podpisała także umowę partnerską z firmą AB FOODS z nowosolskiej strefy. Pod okiem fachowców oraz profesjonalnych kucharzy, uczniowie szkoły będą mogli się uczyć na praktykach, które będą się odbywały w firmie. Ucząc się i praktykując na nowoczesnym sprzęcie, który coraz częściej można spotkać w restauracjach, czy hotelach, uczniowie będą dobrze przygotowani do przyszłej pracy – mówi starostwa Powiatu Nowosolskiego, Waldemar Wrześniak.

 

Zobacz także

Zapraszamy do konkursu!

Wydział integracji europejskiej i promocji nowosolskiego Urzędu Miejskiego zaprasza do udziału w konkursie fotograficznym, którego elementem koniecznym ma być karminowy autobus komunikacji miejskiej SubBus.

Więcej…

Rocznica wybuchu Powstania Warszawskiego

W środę 1 sierpnia o godzinie 17.00, przed Pomnikiem Bohaterom Walk o Polskę, odbędzie się złożenie kwiatów z okazji 74 rocznicy wybuchu Powstania Warszawskiego.

Więcej…

Ostrzeżenie meteorologiczne

W najbliższych dniach możemy spodziewać się w powiecie nowosolskim bardzo wysokich temperatur a także burz, burz z gradem oraz silnych porywów wiatru. Miejscami możliwy grad.

Więcej…